Beroende av alkohol och andra droger förbrukar inte bara den beroende personens liv utan även hans vänner och familj.

De flesta missbruk rehabs kontaktas av familjen till den missbrukade personen ber om råd för att få sin älskade lite behandling. Oavsett om missbrukaren ingrips för att komma in i rehabilitering och få missbruksbehandling eller äntligen vill ändra, kommer han att behöva all hjälp som han eventuellt kan få.

Vad är Rehabaliteringsbehandling?

Effektiv rehabilitering handlar om holistisk behandling. Det handlar inte bara om att begränsa eller eliminera användningen av ämnen, men det handlar om att stödja missbrukare att göra livsstilsförändringar som kommer att stödja en framtida återhämtning.

Rehabbehandling är inriktad på att hjälpa missbrukare att återhämta sig genom att lära dem hur man rensar bort det förrådsbrottet, lär sig att njuta av det som finns idag och lär sig att göra hälsosamma val som upprätthåller återhämtningen och bygger en positiv framtid.

Ett centrum för behandling av missbruk av hög kvalitet kommer att ge människor som är beroende av alkohol och andra droger hur man ska leva ett hälsosamt liv som möjligt. När missbrukare har lärt sig att i rehab leva fruktbara liv som känns hälsosamma, meningsfulla och produktiva, har de en värdefull vara som de inte vill suddas eller förlora. De skyddar sina liv på samma sätt som människor som aldrig har varit beroende.

Målet med all kvalitetsrehabbehandling är att lära missbrukare att hantera känslor, att kommunicera effektivt med dem omkring dem och att hantera vardagens påfrestningar utan att behöva använda ämnen för att komma igenom dagen.

Som med andra kroniska störningar är det tillrådligt att den rehabiliteringsbehandling du väljer inkluderar samtalsterapisessioner samt medicin för att hantera missbruket. Rehabbehandling fungerar vanligtvis tillsammans med en stor personal eftersom terapeuter, medicinska experter, rådgivare, prästerskap och andra rådgivare också kan vara en del av rehabiliteringen.

Rehabbehandling i sig tar inte bort begäret efter droger eller alkohol, men övervakad medicinering av yrkesverksamma kan hjälpa till att minska begäret och långvarig rehabilitering kommer att utbilda och ge råd till beroende patienter hur man bäst kan ta ansvar för sin sjukdom, precis som en diabetiker skulle lära sig att ta ansvar för hans behandling och hantera hans tillstånd.

Generellt har tre stadier av rehabiliteringsbehandling visat sig vara effektiva:

• Avgiftning
• Rehabilitering
• Fortsatt vård

Besök rehabguiden.nu för information om rehab!

Vad är avgiftning?

Missbrukare blir fysiskt beroende av sitt val av ämne och vi rekommenderar starkt att du helt enkelt slutar använda de droger du är beroende av. Kontakta en läkare för råd om hur man bäst kan avta och avgifta.

Avgiftning är processen att dra sig ur ämnet, vanligtvis under råd från en läkare som kommer att övervaka det medicinska ingreppet. Detox är förberedelsen för rehabbehandling.

Enbart avgiftning har sällan mycket effekt på missbruk, men avgiftning följt av rehabilitering och eftervård är det mest lämpliga som en framgångsrik kombination till långvarig återhämtning.

Detox kommer att äga rum på sjukhus eller bostadsrehab med erfaren medicinsk övervakning och tar vanligtvis minst tre till fem dagar åtminstone. Mer allvarliga fall kan ta längre tid.

I vissa fall kan det vara farligt och till och med livshotande att dra sig ur droger och / eller alkohol.

Syftet med avgiftning är att minska den emotionella och fysiska instabilitet som är ett resultat av substansuttag. Syftet med missbruksrehab är att hjälpa till att klargöra patientsituationen och att hjälpa till att utforma den bästa vägen ut ur aktiv missbruk genom effektiv behandling.

Vad är rehabilitering?

Rehabiliteringsbehandling är bara effektiv när patienten har gått igenom och avgiftning har tagit bort majoriteten av toxinerna från sina kroppar. Här är några bra råd om rehabilitering att överväga:

• Rehabinställningar – all svår missbruk måste behandlas på ett rehabiliteringscenter som kan ge en medicinsk hanterad avgiftning. Dessa rehabiliteringscentra är i allmänhet bostäder med medicinsk övervakning från dem som har erfarenhet av att handla med missbruk. Mindre allvarligt missbruk eller binging kan vara lämpligt att behandla på poliklinisk basis.
• Rehabmetoder – medicinering, individuell rådgivning och gruppterapisessioner och mentorskap för en substansfri framtid är alla nödvändiga komponenter i rehabiliteringen.
• Rehab-tid – ett rehabiliteringsprogram kan vara allt från 21 dagar till 90 dagar och längre. För svår missbruk rekommenderas att ju längre rehabiliteringsbehandling, desto bättre blir resultaten.
• Önskade resultat av rehabilitering – fortsatt avhållsamhet från droger eller alkohol samt förbättrad hälsa och social funktion. Fortsatt vård rekommenderas när du lämnar rehabiliteringscentret som en del av en eftervårdsplan.

Vad är fortsatt vård eller eftervård?

Fortsatt vård, eller eftervård, är den vägledning och det stöd som finns tillgängligt för patienten när behandlingen i rehabilitering är avslutad. Det erbjuder tillgång till program och supportgrupper för att hjälpa övergången tillbaka till livet utanför rehabiliteringscentret.

Vanligtvis är de första tre till sex månaderna efter rehabiliteringsbehandling där patienten är mest utsatt för återfall. Eftervård erbjuder supportgrupper och pågående missbruksrådgivning för att ge patienten råd om hur man bäst hanterar de nya utmaningarna med nykterhet på ett hälsosamt sätt.

Eftervård tillhandahåller vanligtvis ett veckomässigt gruppmöte som underlättas av en missbruksrådgivare från behandlingscentret för ex-patienter att delta och dra nytta av varandras erfarenheter. Att vara öppen för att lära sig andra och kanske till och med ta råd är ett användbart verktyg för återhämtning av missbruk.

Dessa eftervårdsgrupper fortsätter normalt för missbrukare första året efter behandling i rehabilitering och syftar till att hjälpa återhämtade missbrukare att hantera sina liv på ett hälsosamt sätt tillsammans.

Med dessa tre faktorer på plats kommer de flesta patienter att ha en god chans till full återhämtning. Det bästa rehabbehandlingsrådet är dock att aldrig ge upp. Liksom de flesta kroniska sjukdomar är människor med missbruk till alkohol eller andra droger benägna att återfalla.

Det betyder inte att rehabiliteringsbehandlingar inte fungerar eller att du inte har vad som krävs för att bli frisk och hålla dig frisk.